Moderne boliger midt i by med stolte traditioner

Selvom Brofæstet er af nyeste design med boliger skabt til den moderne danskers behov, er projektet skabt i ånden fra den by fyldt med historie, Viborg er. To vigtige institutioner er Viborg Domkirke og byens fodboldklub, Viborg FF. Begge har de i mere end 100 år sat Viborg på landkortet som en af Danmarks mest prominente byer.

Kirke i Viborg

Med domkirken i fokus

Viborg er en domkirkeby. Det har den været siden 1060, selvom den nuværende udgave af domkirken dog kun daterer sig tilbage til 1876. Domkirken er byens stolthed, og står også frem til frit skue på et af byens højeste punkter med sine to tårne. Den fylder også en del i landskabet med sine 70 meter i længden og 23 meter i bredden.

Hvert år lægger omkring 100.000 turister vejen forbi Viborg Domkirke, hvilket gør den til Viborgs største turistattraktion. Dermed spiller den også en central rolle i den fortsatte udvikling af byen. Den er forrest i tankerne ifm. planerne om et kommende besøgscenter, et nyt bymuseum, et pilgrimsherberg og en opdatering af Skovgaard Museet.

Viborg Domkirke er en hjørnesten i dén historiske by, som Brofæstet føjer et nyt kapitel til. Selvom Brofæstet er et moderne byggeri, bygges det med en respekt for byens fortælling og traditioner. Blandt andet er facaderne holdt i varme, røde tegl, der matcher den historiske del af byen med dens karakteristiske røde tegl. 

”Brofæstet ligger lidt tilbagetrukket, så man fornemmer ikke trafikken fra vejene. Samtidig er man så tæt på midtbyen, som man kan komme her i banebyen. Derfor mener vi det, når vi siger, at Brofæstet har banebyens bedste beliggenhed.”

Morten Krobak, medindehaver LokalBolig Viborg

Byens hold

Næsten lige så gammel er en anden af byens stoltheder, fodboldklubben Viborg FF. Viborg Fodsports Forening blev grundlagt i 1896, men havde i sin begyndelse ikke noget med fodbold at gøre. Til gengæld kunne man dyrke alt fra gymnastik til vægtløftning og cricket.

Nyd solen og udsigten fra toppen
Arkitekthuset Arkitema har gennemtænkt enhver detalje i Brofæstet. Det kommer især til udtryk på de store, solrige tagterrasser. De speciallavede udemøbler i hårdttræ indbyder til afslapning i solen højt over Viborgs tage. Derudover er beplantningen i de mange plantebede nøje udvalgt til at stå flot gennem alle årstider og indgå som et naturligt og dekorativt element i den smukke indretning på toppen.

Hold bilen tør med overdækket parkering

Siden kom fodbolden til, klubbens logo og trøjer fik den karakteristiske grønne farve og i over 100 år har Viborg FF kæmpet for byens stolthed inden for kridtstregerne. Det har været med lidt svingende succes, da klubben har jævnligt været nede og vende i den næstbedste række. Med sejren i den danske pokalturnering i 2000 som eksempel, har der også været store succeser af fejre.

I disse år holder Viborg FF til i Superligaen. Og når hjemmebanen, Energi Viborg Arena, slår dørene op på kampdage, tager i gennemsnit 5467 dedikerede viborgensere på stadion. Fra din nye bolig i Brofæstet bliver det nemt at blive en fast støtte til byens hold. Både Brofæstet og stadion ligger centralt placeret. Med dit sæsonkort i hånden og en medfan fra matriklen ved din side, er der kun en lille søndagsgåtur til og fra Energi Viborg Arena, når der lægges græs til Superligafodbold.

Kom til Åbent Hus

Ønsker du at bo i en svanemærket lejebolig i Viborgs nye bydel, kan du se nærmere på din nye bolig til Åbent Hus hver søndag kl. 11-12 på Middagshøjvej 50D 3. sal, 1., 8800 Viborg.

Du kan se planer og priser her.

LOKALMÆGLER
LokalBolig Viborg ApS
Farvervej 2F
8800 Viborg
86 40 88 00
PROJEKTMÆGLER
LokalBolig Projekt
Strandvejen 62F
2900 Hellerup
32 53 22 22
UDVIKLER / BYGHERRE
AP Pension
Østbanegade 135
2100 København Ø
39 16 50 00
Broen til
byen