Gå foråret i møde
Kalenderen siger marts, og forårssolens varme er til at mærke. Selvom vejret har det med at være utilregneligt denne årstid, er forårssolen et strålende eksempel på, at lysere tider er på vej. Og hvad er bedre end at byde foråret velkommen med en gåtur i den friske luft?

Viborg og omegn byder på nogle af de skønneste vandreture i Danmark. Kort fra din bolig i Brofæstet kan du tage hul på én af de længere og mere kendte af slagsen. Hærvejen, der er flere hundrede kilometer lang, løber ned gennem Jylland og går bl.a. igennem Banebyen som en rekreativ stiforbindelse, der binder Banebyen sammen med bymidten.

Hærvejen blev i middelalderen anvendt af alle samfundslag, da den fungerede som en vigtig handels- og rejserute. Bønder, handelsfolk, rejsende, soldater og pilgrimme færdedes ad Hærvejen, og derfor betragtes den i dag som Danmarks pilgrimsrute.

Hærvejens smukkeste natur

Du skal selvfølgelig ikke gå fra den ene ende af Jylland til den anden. Du kan dog også sagtens nøjes med at begive dig ud på en af strækningens etaper, der har noget af den smukkeste natur på hele ruten.

Fra Viborg Domkirke til ishuset i Dollerup Bakker er der 14 km. Turen tager ca. 3,5-4,5 timer uden pauser. Der er mange fine stop undervejs, hvor I kan nyde en medbragt frokost, eller tage en opkvikkende dukkert i det kølige vand.

Undervejs kommer I bl.a. forbi Hald Sø, De Røde Barakker og skovlegepladsen ”Børnenes Hald”, og ruten er således oplagt til en kærestetur, familietur eller en gåtur alene, hvor tankerne kan få frit løb.

5 gode grunde til at komme ud og gå

Forbedrer dit humør: Gåture i naturen kan forbedre dit humør og reducere følelser af stress og angst. Studier har vist, at fysisk aktivitet i naturen kan øge serotonin- og dopaminniveauet i hjernen, hvilket kan føre til følelser af lykke og velvære.

Øger din energi: At gå en tur i det fri kan give dig mere energi. Frisk luft og sollys kan øge dit niveau af vitamin D og forbedre din søvnkvalitet, hvilket kan føre til mere energi og mindre træthed i løbet af dagen.

Forbedrer dit helbred: Gåture kan forbedre dit helbred og styrke dine muskler og knogler. Regelmæssig motion kan også reducere risikoen for kroniske sygdomme som diabetes, hjertesygdomme og slagtilfælde.

Forbedrer din kreativitet: Forskning har vist, at en tur i det fri kan stimulere din kreativitet og øge din evne til at løse problemer. Naturen kan give dig en pause fra dagligdagens trummerum og give dig mulighed for at tænke klarere og mere kreativt.

Forbedrer din forbindelse til naturen: At gå en tur i det fri kan hjælpe dig med at føle dig mere forbundet til naturen og miljøet omkring dig. Det kan give dig en følelse af fred og ro, og forbedre dit syn på miljøet, hvilket kan føre til en mere bæredygtig livsstil.

Du kan også få en mere bæredygtig livsstil ved at bo i en af Brofæstets svanemærkede lejeboliger. Når du bor i en bolig, hvor Svanemærket, sundhed og naturen er gennemgående principper – fra de indvendige materialer til de nyplantede træer i gårdrummet – vil du naturligvis kunne mærke, hvordan det bidrager til at forøge din daglige livskvalitet.

Vil du opleve Brofæstet?
Kom til Åbent Hus og oplev Banebyens bedste beliggenhed.

Vores mæglere står på søndag kl. 11:00-12:00.
Middagshøjvej 50D, 3. sal, 1., 8800 Viborg.

LOKALMÆGLER
LokalBolig Viborg ApS
Farvervej 2F
8800 Viborg
86 40 88 00
PROJEKTMÆGLER
LokalBolig Projekt
Strandvejen 62F
2900 Hellerup
32 53 22 22
UDVIKLER / BYGHERRE
AP Pension
Østbanegade 135
2100 København Ø
39 16 50 00
Broen til
byen