Fordelene ved en svanemærket bolig

 

Flere danskere ønsker at bo og leve på en måde, der har positiv indvirkning på miljø og hverdag. Derfor er der stor efterspørgsel på boliger, der fremmer en bæredygtig udvikling. Kvalitetsmaterialer i hele byggeriet, lavt energiforbrug og CO2-aftryk og et sundt indeklima er blandt andet, hvad du kan se frem til i Brofæstet, der som et af fremtidens nybyggerier er svanemærket.

Hele 93 procent af danskerne kender Svanemærket. Måske er du en af de 66 procent af danskerne, der ser efter Svanemærket, når du køber ind.

For at et produkt kan blive svanemærket, bliver der kigget på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs i produktionsfasen til afsætning i butikkerne.

Det samme gælder for byggeri, der for at opnå svanemærket skal efterleve skrappe krav til gavn for mennesker, miljø og jordens ressourcer.

 

Brofæstet er svanemærket
Når du flytter ind i en af Brofæstets lejeboliger, kan du være trygt forvisset om, at din nye lejebolig er opført med uskadelige, kemikaliefrie og helt igennem svanemærkede materialer.

”Det er rigtig godt for miljø og klima, at flere og flere byggerier bliver certificeret med Svanemærket. Et svanemærket byggeri er bl.a. kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og -logbog samt god kvalitet via gennemgang af uvildig tredjepart. Svanemærkets tilgang fremmer både cirkulær økonomi, og reducerer klimabelastningen. Det tror jeg, er blandt de vigtigste grunde til Svanemærkets stigende popularitet inden for byggeri.”

Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke, der er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og er et stærkt redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre bæredygtige forbrugs- og produktionsformer.
Med Svanemærket er intet overladt til tilfældighederne

Den grønne omstilling og biodiversitet har været centrale nøgleord i hele Brofæstets bygningsfase. Brofæstets tage er for eksempel beklædt med grønt sedum, der tjener byggeriet både æstetisk og funktionelt. Taget ændrer farve med årstiderne, og optager tilmed regnvandet som en effektiv skybrudssikring. De smukke, grønne tage indgår i et naturligt samspil med det hævede terrassedæk, hvor den vilde, varierede beplantning sikrer optimal biodiversitet. På terrassedækket findes også flere regnvandsbede, der optager overskydende regnvand.

 

Med Svanemærket er intet overladt til tilfældighederne
Bæredygtighed og biodiversitet har været centrale nøgleord i hele Brofæstets bygningsfase. Brofæstets tage er for eksempel beklædt med grønt sedum, der tjener byggeriet både æstetisk og funktionelt. Taget ændrer farve med årstiderne, og optager tilmed regnvandet som en effektiv skybrudssikring. De smukke, grønne tage indgår i et naturligt samspil med det hævede terrassedæk, hvor den vilde, varierede beplantning sikrer optimal biodiversitet. På terrassedækket findes også flere regnvandsbede, der optager overskydende regnvand.

Gør en forskel – bo svanemærket

Når du bor i en bolig, hvor Svanemærket, sundhed og naturen er gennemgående principper – fra de indvendige materialer til de nyplantede træer i gårdrummet – vil du naturligvis kunne mærke, hvordan det bidrager til at forøge din daglige livskvalitet.

Svanemærket er din garanti for, at du i Brofæstet bor i en bolig, der har et lavt energiforbrug, lysindfald, ventilation og fugtsikring, der sikrer dig et sundt indeklima.

Fordelene ved at bo i Brofæstet:

  • Du sænker dit energiforbrug inkl. præmiering for brug af vedvarende energi.
  • Du er sikret et godt indeklima gennem krav til bl.a. dagslys, ventilation og fugtsikring.
  • Du bor i et byggeri, der lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i byggematerialer og kemiske produkter samt krav til at anvende bæredygtigt certificeret træ.
  • Du kan være sikker på, at byggeriet er opført med høj byggeteknisk kvalitet. En uvildig tredjepart kontrollerer byggeproces og det færdige byggeri for at sikre, at proces, materialer og byggeri lever op til skrappe miljø- og kvalitetskrav.
  • Du er med til at give muligheder for genbrug og genanvendelse af bygningsdele. Alle materialer og kemiske produkter der er anvendt i byggeriet, samt deres placering, bliver grundigt noteret.
LOKALMÆGLER
LokalBolig Viborg ApS
Farvervej 2F
8800 Viborg
86 40 88 00
PROJEKTMÆGLER
LokalBolig Projekt
Strandvejen 62F
2900 Hellerup
32 53 22 22
UDVIKLER / BYGHERRE
AP Pension
Østbanegade 135
2100 København Ø
39 16 50 00
Broen til
byen